Člani začenjajo pred prazno tribuno

V soboto, 05.09.2020, s tekmovanjem v Regionalni ljubljanski ligi začenja članska ekipa Rudarja. V sezoni 2020/2021 bo v omenjenem tekmovanju nastopalo kar 16 ekip. MNZ Ljubljana se je za širitev lige odločila glede na COVID-19 razmere, ki so lani prekinile prvenstvo po jesenskem delu sezone. Odločitev je torej bila, da iz lige ne izpade nihče, se pa v višji rang tekmovanja uvrstita še prvouvrščeni ekipi iz MNZ lige (5. liga).  Sprva naj bi se tako odigralo 15 krogov, vsak z vsakim, potem pa se bo tekmovanje razdelilo na dva dela, kjer se bo prvih osem ekip potegovalo za napredovanje v višji rang tekmovanja, zadnjih osem pa za obstanek.

V ligi ni več sosedov iz Zagorja, ki po odpovedi prve in druge ekipe lanske sezone – Kolpe in Ihana, letos nastopa v 3.SNL Zahod ter moštva Jezero Medvode, ki je iz tekmovanja izstopilo med lansko sezono. Iz 3.SNL Zahod sta se ligo nižje preselili ekipi Arne Tabor 69 in Kočevje, iz MNZ lige pa sta napredovali moštvi Kamnika in ATET Dren Vrhnike.

Barve Rudarja bo na začetku letošnje sezone branila večina nogometašev, ki jih je imel trener Vukašin Ristič na razpolago že ob nikdar začetem delu pomladanskega dela pretekle sezone. Z igranjem je zaključil izkušeni vratar Rok Bokal, kopačke pa je na klin obesil še Denis Žibert. Po več igralnih minut v Litijo je odšel Žan Bokal, hitro se je nazaj v Svobodo iz Kisovca vrnil tudi nedavni prišlek Jaka Rožmanec.

Povratnik v moštvu je vratar Jasim Mujkanovič, ki je v pretekli sezoni delal in branil na Norveškem, resno je k treningom pristopil Tom Zalaznik, priključil se je nekdanji mladinec Maid Mešič, po parih letih mirovanja je registriran tudi Gregor Šergan (Zagorje).

Pred pričetkom prvenstva so naši fantje zabeležili naslednje rezultate:

  • Krško : Rudar 8:1
  • Šmartno ob Paki : Rudar 3:1
  • Rudar : Svoboda Kisovec 5:1
  • Rudar : Kresnice 4:3
  • Rudar : Jevnica 4:0
  • Rudar : Šoštanj 5:0
  • Jevnica : Rudar 2:4 (Pokal MNZ Ljubljana)

V soboto, 05.09.2020 ob 17h, v Športni park Rudar, prihaja moštvo Ivančne Gorice. Vse navijače in simpatizerje Rudarja ter ostale ljubitelje nogometa pa obveščamo, da bo tokrat tribuna za obiskovalce žal ZAPRTA. Zaradi določenih nejasnosti glede organizacije prireditve, vseh potrebnih potrdil in dovoljenj ter zahtevanih ukrepov povezanih s COVID-19 (razkuževanje, razdalja, merjenje temperature itd.), tokrat torej gledalcev na tribuni ne bo. Za prihodnja domača srečanja pa bomo naredili vse, da se na tribune vrne občinstvo, zaradi katerega se nogomet prvenstveno igra. Vseeno pa velja, da stiskajte pesti za zeleno-črne od katerih že v soboto pričakujemo prvo zmago. Gremo Rudar!