Člani: Pred spomladanskim delom

Večina ekip v 3.SNL Center je začela z delom in pripravami na spomladanski del sezone, končan pa je tudi zimski prestopni rok, z izjemo prestopov iz tujine. Člansko moštvo NK Rudar Trbovlje bo spomladanski del sezone in boj za obstanek začelo nekoliko spremenjeno glede na jesenski del. Poleg spremembe na trenerskem stolčku, kjer je vodenje ekipe prevzel Vukašin Ristič, je prišlo do sprememb tudi v igralski zasedbi.

Klub so zapustili Harun Hodžič, Petrit Hoxhaj in Nik Vodeb (vsi konec posoje) ter Daniel Katič (Avstrija) in Sašo Ribič (Fosilum Šentjur).

Treningom v sklopu priprav so se, po krajših prekinitvah trenažnega procesa, zaradi takšnih in drugačnih razlogov, pridružili: Denis Žibert, Davor Rižner, Dejan Cvjetič, Amel Mrvoljak in Irnes Škorič. Irnes je verjetno bolj znan ljubiteljem slovenskega futsala, saj gre za preverjenega prvoligaškega igralca, sicer pa se je nogometno izobrazil ravno na »velikem« igrišču Športnega parka Rudar.

Povratniki v moštvu so tudi Tom Zalaznik, ki se v staro jato vrača iz NK Zagorje, Amar Kulaševič, ki se vrača s posoje pri MNK Izola in Bernard Jakovljevič (Svoboda Ljubljana).

Novinca, ki se bosta predstavila trboveljskim ljubiteljem nogometa pa sta Beno Pukl (Šampion) in Jovan Koprivica (Fosilum Šentjur).

Na prvi pripravljalni tekmi so se naši fantje pomerili z ekipo Fosilum Šentjur in slavili z 2:0 (Rižner in Drnovšek). Rudar sicer tekme ni začel v popolni postavi, priložnost za igro pa je dobilo tudi nekaj mladincev.

Igrali so: Mujkanovič (V), Buovski, Jurič, Kahteran, Drnovšek, Kazič, Žibert, Sotenšek M., Sotenšek J., Škorič, Pukl.

Vstopili so še: Radič (V), Jakovljevič, Rižner, Krajšič, Cvjetič, Lipovšek, Sajovic, Kranjc, Fašink.

Naslednja prijateljska tekma sledi v soboto, 17.02.2018 ob 13h, ko bo v Športnem parku Rudar nasprotnik Litija.