Člani izpadli v predkrogu Pokala Pivovarne Union

Za člansko ekipo je že prvo uradno srečanje v sezoni 2022/2023. V torek, 23.08.2022, so se varovanci trenerja Vukašina Rističa, v Kočevju, pomerili z istoimensko domačo ekipo in bili poraženi s 4:3 ter izpadli iz nadaljnjega tekmovanja v pokalu.

Moštvo Rudarja med poletnim premorom sicer ni doživelo kakšnih korenitih sprememb, tako da jedro ekipe ostaja bolj ali manj enako. Omeniti velja, da je z igranjem prenehal Davor Rižner ter da bo zaradi kazni najbrž celotno sezono odsoten Jan Sotenšek. Za menjavo sredine se je odločil Denis Alibegovič, ki bo pot nadaljeval v sosednjem Zagorju, kjer bosta zaigrala tudi dvojčka Moljk (lani mladinca). Novo moč na sredini igrišča oziroma v napadu bo v novi sezoni gotovo predstavljal Tom Zalaznik, ki se vrača v klub po igranju v Avstriji, do konca prestopnega roka pa se bo ekipi morda pridružil še kakšen nogometaš.

V pripravljalnem obdobju je Rudar tokrat nekoliko spremenil recept priprave in odigral manj tekem kot v preteklih pripravljalnih obdobjih – naši nogometaši so se tokrat pomerili zgolj s tretjeligašema Svobodo Ljubljana in Slovanom ter zabeležili dva poraza.

Tudi srečanje s Kočevjem je sodilo bolj v kategorijo priprave na novo sezono, saj trener Ristič na razpolago ni imel vseh nogometašev, hkrati pa je bil to dober vpogled trenutnega stanja moštva na resni tekmi. Po dokaj enakovrednem začetku v prvih 25 minutah, so v 26. minuti po izgubljeni žogi Rudarja na sredini igrišča prvi zadeli domačini, za 1:0 je bil uspešen Križ. Naši fantje so do polčasa sicer želeli poravnati, vendar jim to kljub nekaj dobrim situacijam ni uspelo. So pa bili takoj po vrnitvi moštev na igrišče po odmoru znova uspešni domači, ko je vodstvo na 2:0 povišal Grošič. Rudar se kljub vsemu ni vdal in se tri minute kasneje vrnil v tekmo z golom Tilena Mlinarja. Kljub podjetnejši igri Rudarja in več priložnosti naših fantov, so do novega povišanja vodstva v 61. minuti znova prišli Kočevci. Po hitro izvedenem prostem strelu s strani in nekaj nepozornosti Rudarjeve obrambe, je po lepi podaji za 3:1 zadel Maj Hočevar. Sledila je taktična sprememba v igri Knapov, ko se je v napad preselil tudi kapetan Drnovšek, ki se je kaj kmalu obrestovala, saj je ravno Drnovšek po odbiti žogi vratarja Šobarja, v 76. minuti, zabil gol za priključek. V 80. minuti je, z razdalje, mladega domačega čuvaja mreže, za izenačenje na 3:3, premagal še Zalaznik. Po izenačenju je Rudar še naprej iskal zadetek za vodstvo, domači pa so čakali predvsem na priložnost iz protinapadov. Eden takih se je z zmagovitim zadetkom rezervista Kočevja Vesela, za 4:3, končal v 88. minuti.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Ocepek, Kahteran (od 82. Mudrinič), Drnovšek (K); Kunič, Kazič, Mlinar, Jurič (od 65. Krajnc); Sajovic, Rekanovič (od 55. Delič), Zalaznik

Strelci:

2:1 Mlinar (51′)

3:2 Drnovšek (76′)

3:3 Zalaznik (80′)

V nedeljo, 28.08.2022 ob 17.30h, je v Športnem parku Rudar na sporedu prvi krog sezone 2022/2023 v Regionalni Ljubljanski ligi, v goste pa prihaja ekipa Termita iz Moravč. Rudar bo tudi v prihajajoči sezoni naskakoval vrh lestvice tekmovanja, v katerem bo nastopalo 15 moštev, ki se bodo najprej pomerili po sistemu vsak z vsakim, v drugem delu pa se tekmovanje razdeli na dva dela (liga za napredovanje in liga za obstanek). Našim fantom želimo čim več zmag, vse ljubitelje nogometa in Rudarja pa vljudno vabimo, da pridejo vzpodbujat naše fante že na prvo tekmo. Gremo Zeleni!