Čez Ivančno Gorico brez praske

Prvo tekmo novega prvenstva so varovanci trenerja Vukašina Rističa, zaradi že znanih okoliščin povezanih z virusom COVID-19, odigrali pred peščico uradnih predstavnikov domačega in gostujočega kluba ter televizijskim dvojcem Zasavske televizije, sicer pa so tribune v Športnem parku Rudar žalostno samevale.

Domači trener je imel na razpolago ves arzenal, ki ga trenutno trboveljski klub premore in je na igrišče, z izjemo odsotnega Katiča in poškodovanega Sajovica, ki je obsedel na klopi, poslal vse svoje najboljše nogometaše.

Rudar je od prve minute nastopil s točno določenim ciljem – zmago in si že kmalu po prvem sodnikovem žvižgu, pripravil lepo priložnost proti številčno skromni nasprotni ekipi (prva enajsterica in rezervni vratar). Iz razdalje je kot prvi sprožil Jan Sotenšek, vendar je žoga končala za las mimo vrat gostujočega vratarja Križmana. Domači so veliko kombinirali, gostje iz Ivančne Gorice pa so svojo priložnost iskali predvsem s pošiljanjem dolgih žog na Rudarjevo polovico. Eno in edino priložnost na tekmi so tako dočakali v 7. minuti, ko bi nesporazum domačega kapetana Drnovška in Žana Lipovška, lahko kaznoval Dželadini, a je njegov poizkus obranil domači vratar Mujkanovič. Od tu dalje je igral zgolj in samo Rudar. Najprej je po predložku Mujiča s strani preslabo zaključil Rekanovič, nato je bil po predložku Lipovška z glavo nenatančen še Kazič. Isti nogometaš je nato v 24. minuti le odprl pot do zmage. Po prekršku nad Rekanovičem na robu(!) kazenskega prostora, je zvito in silovito izvedel prosti strel, žoga je zletela med živim zidom gostov, se nekoliko odbila od gostujočega branilca in končala v mreži nemočnega Križmana za vodstvo zelenih z 1:0. Rudar je nato nevarno zapretil še preko izredno razpoloženega Toma Zalaznika, a je bil zmagovalec dvoboja, morda edini razpoloženi gostujoči nogometaš, vratar Žan Križman. Mreža gostov se je sicer še enkrat zatresla v 32. minuti, ko je dribling znova uprizoril Zalaznik, žogo pa je v mrežo, iz prepovedanega položaja, potisnil Rekanovič. Pred Križmanom sta se iz oči v oči znašla še Rekanovič v 35. minuti in Kunič v 39. minuti, a je bil zmagovalec obeh dvobojev gostujoči čuvaj mreže. Kljub izraziti premoči Rudarja, se je prvih 45. minut končalo z minimalnih 1:0.

Rudar je v drugi polčas krenil odločno, tako kot je tudi zaključil prvi polčas, in prvič resneje zapretil iz prostega strela v 51. minuti. Po prekršku nad prodornim Zalaznikom, je iz prostega strela odlično sprožil Domen Kunič, že premaganega Križmana pa je rešila prečka. V 54. minuti je nato Rudar povedel z 2:0. Kunič je lepo zaposlil Mujiča, ta pa je s podajo, na drugi vratnici, našel povsem samega Jana Sotenška, ki je povišal vodstvo naših nogometašev. Nekaj minut kasneje se je po lepi globinski žogi Zalaznika v priložnosti znova znašel Kunič, vendar iz ugodnega položaja bil premalo zbran pri zaključku. V 65. minuti je trener Ristič opravil trojno menjavo vstopili so Jurič, Rižner in Perič. Že takoj v naslednji minuti je akcijo začel Zalaznik, rezervist Perič pa je zaposlil Rekanoviča, ki je nekoliko preveč okleval in priložnost je splavala po vodi. Dva od trojice rezervistov, Rižner in Perič, sta nato v 74. minuti skreirala še tretji gol za domače. Rižner je z globinsko žogo lepo našel Ivico Periča, ki je rutinirano preigral gostujočega čuvaja mreže in zadel za 3:0. Perič je skupaj s še enim rezervistom Puklom, v 80. minuti zakuhal še eno “smrtno priložnost”, ko sta se oba napadalca z izmenjavo podaj sama poigrala z vratarjem Križmanom, a je strel Pukla, s petih metrov, nekoliko nesrečno, končal zgolj v prečki. Pod črto je bil Rudar tokrat v vseh elementih boljši od tokrat skromnih gostov in zasluženo zabeležil prvo zmago v novi sezoni.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Lipovšek (od 65. Jurič), Ocepek, Drnovšek (K), Mujič; Hadžič, Kazič (od 75. Pukl), Sotenšek (od 65. Perič), Kunič (od 65. Rižner); Zalaznik, Rekanovič

Strelci:

1:0 Kazič (24′)

2:0 Sotenšek (54′)

3:0 Perič (74′)

V naslednjem krogu naši fantje v soboto, 12.09.2020 ob 16.30, odhajajo na gostovanje k novincu v ligi, ekipi ATET Dren Vrhnika. Moštvo Vrhnike je v prvem krogu igralo proti donedavnem tretjeligašu Arne Tabor 69 in zabeležilo neodločen rezultat (0:0). Cilj naših fantov je gotovo zmaga, dobro igro iz domačega igrišča, pa bodo skušali demonstrirati tudi na prihajajoči tekmi. Gremo Rudar!