Brečkov memorial v roke NK Brinje in NK Bravo

Tradicionalni, 14. Brečkov memorial, ki se je v soboto, 16.12.2017 in 17.12.2017, odvijal v Športni dvorani Polaj, je znova postregel z odličnimi tekmami, atraktivnimi potezami, moštvenim duhom in glasnim navijanjem. Zmagovalci pa so letos v starostni kategoriji U-10 (letnik 2008 in mlajši) nogometaši NK Brinje Grosuplje, v kategoriji U-13 (letnik 2005 in mlajši) pa nogometaši NK Bravo Ljubljana A.

Tekmovanje je, kot je že v navadi, s spodbudnim nagovorom otvorila županja občine Trbovlje Jasna Gabrič, s svojim nastopom so dogajanje popestrili naši najmlajši nogometaši, ki so gledalcem predstavili svoje nogometno znanje, obiskovalci pa so se za praktične nagrade potegovali na srečelovu.

V sobotnem tekmovanju med ekipami selekcij U-10 so se med štiri polfinaliste uvrstili NK Brinje Grosuplje, NK Litija ter kar dve domači ekipi –  NK Rudar in NK Rudar U-9. V izjemno izenačenih končnih bojih so dosegli sledeče rezultate:

Polfinale:

NK Rudar : NK Rudar U-9 0:0 (zmaga NK Rudar U-9 po kazenskih strelih)

NK Brinje : NK Litija 0:0 (zmaga NK Brinje po kazenskih strelih)

Tekma za 3.mesto:

NK Rudar : NK Litija 0:0 (zmaga NK Rudar po kazenskih strelih)

Finale:

NK Brinje : NK Rudar U-9 1:0

Posebej velja pohvaliti domačo ekipo NK Rudar U-9, ki je v konkurenci leto starejših ekip dosegla odlično drugo mesto.

V nedeljo so se pomerili nogometaši v kategoriji U-13, med štiri najboljše ekipe pa so se uvrstile ekipe NK Krka, NK Olimpija ter obe ekipi NK Bravo (A, B). Naših nogometašev tokrat ni bilo med polfinalisti, saj se je za najuspešnejšo domačo ekipo tekmovanje končalo v četrtfinalu, ko je bila z 1:0 boljša Olimpija.

Polfinale:

NK Bravo A : NK Olimpija 1:0

NK Krka : NK Bravo B 2:1

Tekma za 3.mesto:

NK Olimpija : NK Bravo B 0:0 (zmaga NK Olimpija po kazenskih strelih)

Finale:

NK Bravo A : NK Krka 1:1 (zmaga NK Bravo A po kazenskih strelih)

Velika zahvala, da je tudi letošnja izvedba Brečkovega memoriala v celoti uspela, gre vsem sponzorjem, donatorjem in staršem nogometašev, ki nam tako kot vedno stojijo ob strani ter nam tako ali drugače vedno znova nesebično pomagajo. Posebej pa se zahvaljujemo našemu Mišu Brečku in njegovi družini, ki skozi vsa leta podpira memorial v spomin na njegovega očeta.