Boleč poraz

Gostovanje v Ljubljani, pri dvakratnem zmagovalcu Pokala Slovenije, moštvu Interblocka, se ni izteklo po željah naših fantov. Po obetavnem prvem polčasu, številnih zapravljenih priložnostih in vodstvu z 1:2, je v drugem polčasu Interblocku, ki je imel več kot 35 minut igralca manj na igrišču, uspel preobrat. Zmaga je ostala v Ljubljani, Interblock pa je s 3:2 slavil prvič v letošnji sezoni.

Trener Rudarja, Vukašin Ristič, je v Ljubljano potoval z nekoliko oslabljenim moštvom, manjkali so Drnovšek, Ribič, Pukl ter tudi Krajnc, Osagiede in Dimitrijevič. Je pa po težavah s poškodbo od prve minute začel Jan Sotenšek.

Kot na pretekli tekmi s Kisovcem, so pobudo že takoj na začetku tekme prevzeli naši nogometaši. Prvo priložnost je imel, po predložku Bergerja, Sajovic, a je bil za las prenizek. Nato je dvakrat poizkusil Berger, prvič ga je s podajo čez obrambo zaposlil Kahteran, a je iz težkega položaja meril mimo gola, drugič mu je žogo v prostor spustil Sotenšek, vendar je bil domači vratar Golja na mestu. Popoln nadzor Rudarja, je prekinil zadetek domačih iz edine priložnosti v prvem polčasu. Interblock je v 24. minuti izvajal kot, naši nogometaši so popolnoma pozabili na Čordiča, ki je z glavo premagal Bokala. Kljub zadetku je Rudar napadal še naprej. Mimo vrat je najprej s šestnajst metrov meril Berger. Nato pa je bil po pol ure igre, po lepi dvojni podaji z Bergerjem, uspešnejši Jan Sotenšek in izenačil na 1:1. Zeleni so mleli naprej in znova zadeli v 38. minuti, ko je Jurič s peto lepo zaposlil Bergerja, njegov strel je Golja še uspel ukrotiti, odpadek pa je v mrežo pospravil Alen Kahteran.

V drugi polčas so Rudarji krenili podobno odločno kot so zaključili prvega. In ko so domači v 52. minuti ostali z igralcem manj, drugi rumeni karton je dobil Tratnik, se je zdelo, da naši nadzirajo tekmo in gredo proti zmagi. Zgodilo pa se je ravno obratno. Rudar ni več igral, ampak pustil Ljubljančane, da se vrnejo v igro. V 56. minuti je neposrečeno postavljanje “ofsajd” zanke tako kaznoval Osmičevič in izenačil na 2:2. Pri Rudarju je imel nato priložnost za novo vodstvo Sajovic, a je streljal mimo gola. S strelom od daleč je nato poizkusil tudi Sotenšek, vendar je bil Golja na mestu. V 76. minuti pa so domači povedli. Dvoboj Žiberta z enim od domačih nogometašev v kazenskem prostoru je sodnik Nadarevič nekoliko strogo ocenil kot prekršek in dosodil enajstmetrovko. Uspešen izvajalec za Interblock je bil Zajc in zadel za končnih v 3:2.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal (V); Zupančič, Žibert(K), Ocepek, Lipovšek (od 68. Cigole); Rižner, Kahteran, Sotenšek, Jurič (od 86. Nuhanovič); Sajovic, Berger

Strelci:

1:1 Sotenšek (30′)

1:2 Kahteran (38′)

V soboto, 29.09.2018 ob 16h, v Športnem parku Rudar gostuje ekipa Bela krajina 2016. Črnomaljci z 10 točkami trenutno zasedajo tretje mesto na prvenstveni lestvici. Rudar krvavo potrebuje zmago za povrnitev samozavesti ter dvig na prvenstveni lestvici, vendar bo potrebno storiti manj ključnih napak in izboljšati zbranost v zaključkih pred nasprotnim golom. Pridi in podpri svoj klub. Naprej zeleni!