Blejci boljši od Rudarja

V soboto je v Športnem parku Rudar gostovalo trenutno vodilno moštvo 3.SNL Center, Bled Hirter, in pred 120 gledalci ugnalo domače moštvo s končnih 1:3.

V ekipi Rudarja so tokrat zaradi kazni manjkali Kazič, Delič in Marko Sotenšek, poškodovani so Berger, Petek in Pukl, službeno odsoten pa je bil vratar Radič.

Po začetnih minutah otipavanja, so prvi zadeli Blejci. Po prekršku Cvjetiča, si je v 9. minuti žogo nastavil prvi strelec lige Ladislav Stanko in s prostega strela, s strelom v vratarjev kot, zvito premagal domačega čuvaja mreže Mujkanoviča. Na drugi strani je nato v 18. minuti prvič zapretil Rudar, vendar je strel Jana Sotenška zletel mimo gola. V 22. minuti so gostje vodili že z 0:2. Žogo je s hrbtom proti golu v kazenskem prostoru sprejel Grašič, se ob obrambnem igralcu vseeno uspel obrniti in zadel za povišanje rezultata. Rudar je kljub zaostanku iskal pot do znižanja izida in bil temu blizu v 35. minuti, ko je s strelom od daleč Koprivica stresel prečko. V zaključku polčasa pa znova hiter protinapad gostov, ki so v kazenskem prostoru našli Stanka, ki je s strelom iz voleja pod prečko povišal vodstvo Blejcev na 0:3.

V drugi polčas so gostje krenili z veliko prednostjo, se postavili nekoliko bolj nazaj in kontrolirali potek srečanja. Rudarji so večkrat poskušali z nekoliko višjim pokrivanjem nasprotnika, ga parkrat prisilili v izbijanje žoge v avt ter v kar nekaj situacijah prikazali nekoliko več želje in borbenosti. Vztrajnost bi se kmalu poplačala v 71. minuti, ko je mimo gola streljal Koprivica. V 82. minuti pa so končno vendarle zadeli tudi naši nogometaši. Po prekršku nad Cigoletom v kazenskem prostoru, je najstrožjo kazen uspešno realiziral Jovan Koprivica. Isti nogometaš je imel ob izteku igralnega časa še eno lepo priložnost za znižanje rezultata, ko je z dolgo žogo Mrvoljak lepo našel Zalaznika, ki je lepo prodrl v kazenski prostor in s povratno žogo zaposlil Koprivico, ki pa tokrat žoge ni najbolje zadel in ostalo je pri 1:3.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Jurič, Mrvoljak, Drnovšek (K), Cvjetič (od 54. Škoberne); Kahteran, Rižner, Sotenšek J., Krajšič (od 62. Zalaznik), Koprivica; Žibert (od 74. Cigole)

Strelci:

1:3 Koprivica (82′) 11m

Po srečanju proti Bledu, naše nogometaše čaka nekoliko daljša pot na gostovanje v Podzemelj k ekipi Kolpe. Tekma proti ekipi, ki smo jo jeseni na domačem igrišču premagali (1:0), bo v Športnem parku Podzemelj na sporedu v soboto, 21.04.2018 ob 17h. Fantje bi z zagnanostjo in borbenostjo, ki so jo na trenutke demonstrirali v drugem polčasu zadnje domače tekme, ter z nekaj sreče, lahko domov prinesli kakšno prepotrebno točko. Forza Rudar!