Belokranjci premočni

Prva tekma v Ligi za prvaka se je za nogometaše naše članske ekipe končala s porazom v Črnomlju proti trenutno drugouvrščeni ekipi Bele krajine. Pred okrog 200 gledalci so domači slavili s 3:1.

Ekipa Rudarja je bila za tokratno gostovanje bolj maloštevilčna, klop pa posledično precej kratka, saj je na tekmo potovalo zgolj 14 nogometašev. Zaradi kartonov je tokrat manjkal Mujič, zaradi drugih obveznosti Kahteran, Kunič, Lipovšek in Shala, v zadnjem momentu pa je zaradi bolezni odpadel še Ocepek.

V sončnem vremenu, na lepem igrišču se je tekma začela zelo previdno z začetnim otipavanjem. Rudar se je, kot je to zadnje tekme že v navadi, postavil nekoliko bolj nazaj na svojo polovico in prežal predvsem na protinapade. Prva večja priložnost na tekmi se je ponudila Rudarju, ko se je po dobri kombinatoriki preko sredine igrišča in nato predložku Periča pred vrati znašel Zalaznik, ki je iz prve sprožil preko vrat vratrja Kozenka. Naslednja prava priložnost na tekmi pa je že pomenila vodstvo Belokranjcev in veselje domačih navijačev. Izgubljeni žogi Mlinarja na svoji polovici igrišča v 25. minuti, je sledila še neodločnost Deliča, po lepi podaji pa je zgornji desni kot vrat nemočnega Mujkanoviča za 1:0 zatresel domači kapetan Dedič. Kljub prejetem zadetku so naši fantje zaigrali všečno in kombinatorno z veliko obetavnih napadalnih akcij, vendar z izjemo strela Milinoviča po podaji Periča, kakšne konkretnejše situacije pred domačimi vrati ni bilo. So pa po dobre pol ure vodstvo povečali domali. Tudi tokrat pa so Belokranjci izkoristili napako Rudarja. Kazič je izgubil žogo 25 metrov od gola domačih, žogo je vzel Adlešič in pretekel z njo skoraj 60 metrov ter ob neodločni obrambni vrsti knapov neovirano zadel iz roba kazenskega prostora za 2:0, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Drugi polčas se je nadaljeval z igro med obema kazenskima prostoroma. V 60. minuti pa so domači s tremi potezami dosegli še en zadetek in dokončno matirali nasprotnika. Domači so izvajali avt nekje na sredini igrišča, ob neodločnosti naših fantov je po dolgi podaji do žoge prišel Dubinovič, preigral Krajnca in zadel za 3:0. Po prejetem zadetku je Rudar precej padel, večjega poraza pa jih je tokrat rešil Mujkanovič. V zadnji akciji tekme so naši fantje le dosgli častni zadetek. Po kotu in zmešnjavi v kazenskem prostoru je je iz obrata z volejem za končnih 3:1 zadel kapetan Rok Drnovšek.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Jurič, Drnovšek (K), Delič, Krajnc; Kazič, Mlinar, Zalaznik, Milinovič; Rekanovič (od 80. Mudrinič), Perič (od 74. Pišek)

Strelci:

3:1 Drnovšek (90′)

Fotodesign: Darko Kunič

Nova tekma naše fante, zaradi prihajajočih prvomajskih praznikov, čaka že v četrtek, 27.04.2023 ob 16 uri, ko se bo četa trenerja Rističa v Športnem parku Rudar pomerila z ekipo Trebnjega. Pred dobrim mesecem so naši fantje v gosteh s Trebanjci remizirali, tudi tokrat pa gre pričakovati izenačeno in zanimivo srečanje. Fantje glave pokonci, s pravim pristopom in borbenostjo rezultat gotovo ne bo izostal! Gremo Zeleni!