Arne Tabor ob koncu do zmage

Tokratna tekma v Maksovem gaju, kjer so domače Arne Tabor 69, pred 80 gledalci, sicer premagale Rudar z 2:0, je dokaz, da se z borbenostjo in srčnostjo da parirati tudi boljšim ekipam. Zgolj enajst igralcev, borcev, je imel tokrat na voljo trener Vukašin Ristič, vključno z Damirjem Memiševičem, ki je znova, tokrat v vlogi libera, priskočil na pomoč, vendar je bilo srečanje  odločeno šele ob koncu igralnega časa, ko so imeli domači več moči od naših fantov.

Tekmo so sicer bolje odprli domačini, a se je v situaciji proti Filipu Škerlu z bravurozno obrambo najprej izkazal Jasim Mujkanovič, v naslednji priložnosti pa je bil Škerlov strel nenatančen. Rudar se je potem zbral, vzpostavil ravnotežje in nevarno zapretil preko Jovana Koprivice, vendar je žoga za las končala mimo vrat. V še eni lepi priložnosti se je v prvem polčasu znašel tudi Bruno Pukl, a meril visoko preko gola. Do konca polčasa sta obe moštvi poizkusili še z nekaj streli, vendar sta mreži obmirovali.

V začetku drugega polčasa sta bili ekipi enakovredni, igra pa je več ali manj potekala med obema kazenskima prostoroma. Arne Tabor so nato počasi prevzele pobudo, imele žogo več v svoji posesti, Rudar pa je poizkušal do priložnosti priti predvsem s hitrimi prehodi v napad. Prvo priložnost so si tako pripravili domači, a je strel Kujoviča z glavo Mujkanovič ubranil. V 78. minuti pa so domači zadeli. Po podaji s kota je bil, ob manjši nezbranosti Rudarjeve obrambe, na prvi vratnici, z glavo uspešen Siniša Marinovič. Pet minut kasneje pa je končnih 2:0 s slalomom in mirnim zaključkom postavil Dragan Trivunčevič.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Memiševič, Žibert, Drnovšek (K); Jurič, Kahteran, Sotenšek M., Sotenšek J., Koprivica; Jakovljevič, Pukl

V nedeljo, 13.05.2018 ob 17.30h, Športnem parku Rudar gostuje ekipa Sava Kranj. Vljudno vabljeni!