Alarmantno stanje

Na zahodu nič novega, bi lahko dejali. Člansko moštvo je še četrtič zapored ostalo praznih rok, tokrat je bil v gosteh, v deževni tekmi, s 4:1 uspešnejši Slovan, stanje pa je tako že precej alarmantno.

Tudi tokrat Rudarji na tekmo niso odpotovali v polni postavi, manjkali so vratar BokalRibič, Cigole (vsi službene obveznosti), Ocepek (kartoni), Pukl (poškodba) ter Osagiede in Dimitrijevič, na katera pa trener Ristič očitno ne more računati najbolj. Priložnost za nabiranje minut v članski konkurenci pa so dobili mladinci HadžičVozel, Bokal in vseh 90 minut vratar Možic.

Srečanje na Kodeljevem so bolje odprli domačini in povedli v 11. minuti, ko je obramba Rudarja popolnoma pozabila na Ferka, ki je rutinirano premagal Možica. Rudar se je nato skušal vrniti v igro, naši nogometaši so v polju dobro igrali, ter si ustvarili lepo priložnost za izenačenje, ko je strel Kahterana tik pred golom blokiral domači branilec. Kar ni uspelo Rudarju, je še enkrat več uspelo gostiteljem, ki so v 42. minuti, ob znova neprepričljivi Rudarjevi obrambi, povedli z 2:0, ko je iz bližine zadel Krajc. Omeniti velja še situacijo, ki se je zgodila tik pred koncem prvega dela srečanja, ko je Berger po globinski žogi že preigral domačega vratarja Vojinoviča, tik preden bi žogo potisnil v mrežo pa ga je (ne)pravilno oviral branilec Miljevič, žogo pa je pred golovo črto nato ustavil Omeragič.

V drugi polčas sta obe ekipi krenili z enakovredno igro, do več obetavnih situacij pa so prišli domačini, ki so izkoriščali ponovno preveč neodločno in prepustno Rudarjevo zadnjo linijo, vendar so bili domačini nenatančni oziroma je dobro posredoval mladi vratar Možic. Sledile so priložnosti Rudarja, ko je najprej iz 16 metrov sprožil Sotenšek, vratar je njegov strel odbil, potem je kratko odbil še poizkus Sajovica, nato pa je strel Juriča končal v prečki. Nato je s strelom iz nekje 35 metrov poizkusil Kahteran, znova pa se je zatresla samo prečka. Sledila je velika priložnost Slovana, ko je proti Možicu sam stekel Krajc, ga želel preigrati, vendar je bil naš vratar spretnejši. Domači so bili nato še dvakrat neuspešni preko kapetana Babiča, v 76. minuti pa je isti igralec uspel povišati domače vodstvo na 3:0. Dve minuti kasneje je Rudar sicer uspel znižati rezultat, ko je po lepi akciji s strelom v malo mrežico, za 3:1, zadel Antonio Jurič. Domači so v 88. minuti zadeli še enkrat, ko je pasivnost obrambe Rudarja, za končnih 4:1, kaznoval še Barbosa.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Zupančič (od 79. Bokal), Žibert, Drnovšek (K), Lipovšek (od 57. Krajnc); Rižner (od 65. Hadžič), Kahteran, Sotenšek (od 79. Vozel), Jurič; Berger, Sajovic

Strelci:

1:3 Jurič (78’)

V soboto, 13.10.2018 ob 15.30h, v Športni park Rudar prihaja ekipa Dolomiti. V poštev pride zgolj in samo zmaga. Še vedno verjamemo, da trenuten položaj na lestvici ne prikazuje tega, kar so naši fantje sposobni. Pridi in podpri svoj klub! Forza Rudar!