15. Brečkov memorial: Zmaga Celjanov (U-10) in dvojna krona Rudarja (U-13)

Sobotno in nedeljsko dogajanje v Športni dvorani Polaj je bilo zaznamovano z odličnimi nogometnimi predstavami nogometašev, huronskim navijanjem vseh prisotnih navijačev, sklepanju novih prijateljstev, proslavljanju zmag in kakšnim vzdihom razočaranja zaradi nepričakovanega poraza. V dveh dneh je na tradicionalnem, tokrat že 15., Brečkovem memorialu, nastopilo 32 ekip, kar pomeni več kot 300 mladih nogometašev, tako iz Slovenije kot tudi iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

Športno dogajanje se je začelo v soboto z otvoritvijo, na kateri je bila prisotna celotna družina nekdanjega nogometaša Rudarja Mojmirja Brečka, tako njegova starša, žena Darja ter oba sinova, nekdanji nogometni reprezentant in nekdanji kapetan 1. FC Koln, Mišo, ter nekdanji uspešni košarkar, Mitja, z družinama. Otvoritvi je prisostvoval tudi direktor Zavoda za šport Trbovlje, ki v sodelovanju z NK Rudar Trbovlje, pomaga pri organizaciji turnirja, g. Edvard Bravec ter županja občine Trbovlje ga. Jasna Gabrič.

V sobotnem delu tekmovanja so nastopile ekipe selekcij U-10. V konkurenci je nastopilo 20 ekip, med njimi tudi 4 ekipe NK Trnje iz Zagreba (HR) in dve ekipi ŠF Rudanka iz Doboja (BiH). Videli smo izredno zanimive in izenačene predstave z obilico lepih zadetkov, preigravanj in obramb vratarjev. Najuspešnejša ekipa na koncu pa je bilo moštvo NK Celje, ki je v finalu premagalo ekipo NK Litije.

Rudar je nastopil s tremi selekcijami –  Rudar Trbovlje črni so se od tekmovanja poslovili po skupinskem delu tekmovanja, Rudar Trbovlje zeleni so bili v četrtfinalu minimalno poraženi s strani NK Radeče (0:1), Rudar Trbovlje U-9 pa so z enakim izzidom klonili proti kasnejšim zmagovalcem NK Celje.

Vrstni red:

 1. NK Celje
 2. NK Litija
 3. NK Radeče
 4. NK Radomlje 1
 • Najboljši strelec: Pirc Maj (NK Celje)
 • Najboljši vratar: Abdič Alen (NK Rudar Trbovlje U-9)
 • Najboljši domači igralec: Muslija Tarik

V nedeljo so na parketu merile moči ekipe selekcij U-13. V konkurenci 12 ekip razdeljenih v dve skupini po 6, znova ni manjkalo atraktivnih potez, lepih preigravanj in zadetkov. Zmaga pa je na koncu ostala doma, saj sta se v finalu za naziv najboljšega pomerili ekipi Rudar Trbovlje črni in Rudar Trbovlje zeleni, pri čemer so bili na koncu uspešnejši prvi, ki so slavili z 2:0 ter se zasluženo veselili prvega mesta. Nastopila je tudi ekipa Rudar Trbovlje U-12, ki je proti leto starejšim konkurentom dosegla lepe rezultate, v četrtfinalu pa morala priznati poraz ekipi Fužinarja iz Raven na Koroškem.

Vrstni red:

 1. NK Rudar Trbovlje črni
 2. NK Rudar Trbovlje zeleni
 3. NK Kisovec 1
 4. NK Fužinar
 • Najboljši strelec: Planšak Nejc (NK Fužinar)
 • Najboljši vratar: Heljezovič Smajo (NK Rudar Trbovlje črni)
 • Najboljši domači igralec: Tomše Jaša

Nogometni klub Rudar Trbovlje se na tem mestu še enkrat več zahvaljuje vsem sponzorjem in donatorjem, Zavodu za šport Trbovlje, sodnikom, trenerjem, družini Brečko in staršem za vso pomoč, njihov čas in prispevek. Brez vseh naštetih nam ne bi že petnajst let uspevalo ohranjati tradicije in organizirati ta izjemni memorial na katerem se vsako leto predstavi ogromno število nogometnih talentov. Vsem torej še enkrat velika hvala.