1, 2, 3… opravljeno

Naši fantje se z nedeljskega gostovanja iz Medvod, vračajo z novimi tremi točkami. Z zmago 0:3 trenutno zasedajo 4. mesto na prvenstveni lestvici.

Trenerju Rističu tokrat niso bili na voljo: Mujič, Rižner, Kahteran, Berger, Kunič in Sajovic. Je pa bil Rudar močnejši za Kaziča, ki je znova dajal ton igri na sredini igrišča ter izkušena Žiberta in Cigoleta – v igro sta vstopila iz klopi.

Na Stadion ob Sori, je Rudar prišel z enim samim ciljem – zmago, ki jo je želel čim prej doseči in željo je od začetka tekme lahko dobro videlo nekaj več kot 60 gledalcev nedeljske tekme. Kljub temu, da so fantje v zelenih dresih prihajali v situacije za zadetek, domačega vratarja Baniča niso uspeli premagati in rezultat ob koncu prvih 45 minut je bil začetnih 0:0.

Trboveljčani so odpor trenutno zadnjeuvrščenega moštva lige dokončno strli v zadnji tretjini tekme. Povedli so v 59. minuti, ko je svojega vratarja premagal Vehabovič, deset minut kasneje pa je na 0:2 povišal Daniel Katič. Končnih 0:3 je pet minut pred koncem srečanja dosegel, najboljši strelec Rudarja v tej sezoni (5 golov), Anes Rekanovič.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal R. (V); Krajnc (od 51. Bokal Ž.), Ocepek, Drnovšek (K), Lipovšek (od 71. Hadžič); Kazič (od 76. Žibert), Katič, Sotenšek, Jurič; Pukl (od 73. Cigole), Rekanovič

Strelci:

0:1 Vehabovič (59′) AG

0:2 Katič (68′)

0:3 Rekanovič (85′)

Zmago iz Medvod bodo naši fantje skušali potrditi že v soboto, 05.10.2019 ob 16h, ko v Športni park Rudar prihaja moštvo Svobode iz Kisovca. Kisovčani imajo trenutno dve točki manj od Rudarja in zasedajo 8. mesto na ligaški tablici. Gre za izredno trdo, borbeno in nepopustljivo ekipo, ki nam je že v lanski sezoni dobro zmešala štrene, saj so nas Kisovčani premagali tako doma kot tudi v gosteh. Proti izredno motiviranim gostom bo potrebno pristopiti z vso zavzetostjo, biti strpen in borben ter skušati izkoristiti vsako najmanjšo priložnost, ki se bo ponudila. Fantje potrebujejo vzpodbudo, zato vsi ljubitelji nogometa, simpatizerji in navijači Rudarja, vljudno vabljeni. Sreča spremlja hrabre.. Zeleni !!